Deel 2: Nu klinkt het zó zaad!

In het jaar 2000 werd ik aangenaamd verrast door de CD “Bridging the Gap” van de Black Eyed Peas. Het had een frisse sound en deed me denken aan die fijne oldskool hiphop van onder andere ‘De La Soul’ en ‘A Tribe called Quest’. Dat positieve wat die crews toen hadden, hadden de Black Eyed Peas ook en dat hoorde ik graag.

Maar toen ging het gigantisch mis! Fergie heeft ongetwijfeld een keertje op de backstage-deur geklopt tijdens één van hun shows, om vervolgens de drie kloppende piemels is even goed van Jetje te geven. Ze kwam, zoog en overwon op die manier een plekje in de groep. De groep die vanaf dat moment ook hun hiphop-soul kwijtraakte aan de popduivel.

Alsof haar komst al niet erg genoeg was, hebben de Black Eyed Peas tegenwoordig ook autotune in hun muziek geïntegreerd. Dat is een trucje waarmee je net doet alsof je kunt zingen, als je dat helemaal niet kan. Het is alleen zo nep, dat het eigenlijk een trucje is dat door geen enkele goochelaar meer ontmaskerd hoeft te worden. Het is wel duidelijk, vroeger waren de Black Eyed Peas echt veel beter, of nie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

<span>%d</span> bloggers liken dit: