Stellingmakerij

Dat de VVD gewonnen heeft, is nog tot daaraan toe. Maar die vele zetels winst van de PVV stoort mij mateloos. Je kunt dat Wilders aanrekenen, maar eigenlijk ligt het natuurlijk aan die godsgruwelijke stemwijzer. Er zijn genoeg mensen die deze stemwijzer hebben gedaan en aan de hand van de uitkomst ook hun stem hebben uitgebracht.

Zo’n stemwijzer kan alleen objectief zijn wanneer alle genoemde stellingen ook daadwerkelijk door het merendeel van de partijen in hun programma is opgenomen. Je verwacht dan een verdeeldheid die duidelijk maakt dat er meerdere mogelijkheden zijn. Toch heeft deze klote stemwijzer een drietal stellingen, die duidelijk maken dat je ook op de PVV kunt uitkomen.

Als eerste het ‘sluiten van islamitische scholen’, ben je het daar mee eens (wat natuurlijk al een achterlijk iets is) dan is de enige overeenkomende partij…tadaa…de PVV. Een paar stellingen later ‘het mogen bouwen van nieuwe moskeeën’, wanneer je het hier niet mee eens bent dan kun je je medestanders vinden in de SGP, CDA en natuurlijk de PVV. Frappant punt hierin is dat de VVD daar geen mening over heeft. De laatste stelling die ik even wil aanhalen, is dat ‘mensen in dienst van de overheid geen hoefdoek mogen dragen’. Het zal geen verassing zijn dat als je het daar mee eens bent dat je dan als medestander de PVV hebt, maar ook Trots op Nederland.

Ik denk dat zonder deze drie nutteloze stellingen het stemgedrag van veel mensen er heel anders zou uitzien. In mijn ogen is het gebruiken van deze stellingen juist het in de hand werken van de opkomst van de PVV, dus fuck die stemwijzer en bepaal voortaan gewoon zelf waar je op gaat stemmen. Of nie!

2 Reacties naar “Stellingmakerij”

  1. Dirk Moonen Says:

    Volledig met je eens jongen. Ik heb die stemwijzer ook bekeken en kwam tot dezelfde conclusie betreffende die 3 stellingen.
    Wat natuurlijk nog een ander hekelpunt is is het feit dat je op deze manier luie kiezers krijgt. Ze laten zich iets voorkauwen aan de hand van een simpel testje en happen het resultaat als fastfood naar binnen. Dit resulteert ook weer in verder verval van individualiteit en onderscheid omdat men zelf eigenlijk geen beslissing meer neemt maar dit laat doen.

  2. Henri Says:

    Heeft iemand http://www.stomwijzer.nl bekeken? Die vond ik erg leuk! Ook mijn moslim-leerlingen die massaal bij de ChristenUnie uitkwamen zorgden voor veel hilariteit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: