Geneuzel in september

Onder de noemer ‘Tilburg Trakteert’ schotelt mijn stadje een aantal leuke activiteiten voor aan zijn bewoners en bezoekers. Er zitten een enkele schitterende pareltjes tussen zoals: De Tilburgse Kermis, Festival Mundial en Festival van het Levenslied. Als rasechte Tilburger vergeet ik niet dat deze traktaties gewoon van ons eigen belastinggeld worden betaald. Ik ben echt niet te beroerd om voor een beetje cultuur te betalen, maar hierin kun je ook te ver gaan.

Zo zit Incubate er weer aan te komen, een zoals ze zelf omschrijven ‘independent culture’ festival. Wat voor cultuur hoor ik je denken. Independent. Letterlijk vanuit het Engels vertaald betekent het ‘onafhankelijk’. Ikzelf zou het vertalen als ‘dat wat echt niemand ook maar iets interesseert’. Wees nou eerlijk. Wie zit er nou te wachten op een ouwe, dikke vent die beweert dat hij kunst maakt met naakte mensen en een dood varken. Daar was ik dus de vorige editie van dit festival in terecht gekomen. Die “voorstelling” duurde wel 3 uur, het stonk als de hel en d’r was geen kunst aan. De enige reden waarom ik de hele voorstelling heb uitgezeten, is de gratis wijn die er werd geschonken. O ja, een compleet naakte vrouw was natuurlijk ook mooi meegenomen, maar een kut is nog geen kunst.

Het schijnt dus een festival te zijn, maar ook daar heeft het maar weinig van weg. Een beetje festival heeft toch wel een festivalterrein. Nee, daar doen ze bij Incubate niet aan. Het festival is verspreid over de hele stad, sterker nog de omliggende dorpen worden er tegenwoordig ook mee lastig gevallen. Dat laatste doen ze dit jaar onder de noemer ‘Glocal’, wat meer klinkt als een dikke rochel die er niet uit wil dan een cultureel project. Wil je het festival bezoeken, dan ben je je dus voornamelijk van de ene naar de andere locatie aan het verplaatsen. Ben je eindelijk op zo’n locatie aangekomen, dan is het nog maar de vraag wat voor act je voorgeschoteld gaat krijgen. Sta er niet van versteld als er een half uur lang, onder de noemer kunst, een naakte vent voor je staat te schreeuwen.

Dit alles staat ons half september weer te wachten. Geneuzel! Ik kan er niet genoeg woorden aan vuil maken en zal hier dus zo nu en dan alvast wat “acts” onder de loep nemen. Puur en alleen om jullie te waarschuwen. Tijdens het festival zelf, zal ik wel voor jou gaan kijken. Dan kun jij gewoon thuis blijven, of nie!

Eén reactie to “Geneuzel in september”

  1. Ik kijk ook wel voor mezelf..
    En over die traktaties gesproken, daar is al eerder iets over gezegd, of nie?

    http://www.geauw.nl/?p=287

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: