Wat een poespasen

Het is alweer een flinke tijd terug, dat Jezus van Hazareth al zijn bevriende hazen bij elkaar riep voor een gezellig avondmaal. Later bleek dit het laatste avondmaal te zijn, iets wat hij van tevoren nooit had kunnen vermoeden. Het zou namelijk juist zijn vriend Judhaas zijn, die Jezus een dag later zou verraden.

Het was flink genieten tijdens het maal, er waren eieren in overvloed en de drank vloeide rijkelijk. Ja, die hazen wisten wat genieten was. Toch was het Bartolomehaas die Jezus terecht erop wees, dat hij de volgende keer ook eens wat moeren moet uitnodigen, want van al die drank werd hij behoorlijk geil.

Een dag later was het hele andere eierkoek. De meeste hazen hadden een behoorlijke kater, maar voor Jezus van Hazareth was deze zelfs dubbel. Hij werd van zijn bed gelicht door de soldaten. Later die dag eisten de joden dat hij de doodstraf zou krijgen, maar Pontihaas Pilatus, de Romeinse gouverneur die dit vonnis moest uitspreken, kon dat niet over zijn hart verkrijgen. Dus mocht het volk kiezen of Jezus of de moordenaar Barabhaas gratie zou krijgen. Natuurlijk had Pontihaas niet verwacht dat het volk, opgehitst door de joden, Barabhaas gratie zou verlenen.

Zo kwam het dat Jezus de volgende dag als straf een zware mand de Golgothaas heuvel op moest tillen. Onderweg werd hij door omstanders met eieren bekogeld en uitgescholden. Het was een ware martelgang. Eenmaal aan de top werd hij vastgenageld in de mand en net zolang met eieren bekogeld totdat hij bezweek onder al het eiwit en de dooiers. Hij stierf voor de zonden van alle hazen.

Dit verklaart wel al die poespas tijdens Pasen, of nie!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: