Ga werken, stelletje kanslozen!

Het is alweer ruim twee maanden geleden, dat een aantal demonstranten Wall Street gingen bezetten onder de naam “Occupy Wall Street”. Als een lopend vuurtje sloeg dit over naar andere steden in Amerika en zelfs de rest van de wereld. De demonstranten zijn ontevreden, dat is één ding wat zeker is, maar een echt doel hebben ze niet. Ze lopen een beetje te schreeuwen over 99% hier en 1% daar, zonder een duidelijke lijn en daarom vind ik dat dat hele Occupy gehannes onderhand wel eens afgelopen mag zijn.

Natuurlijk is de economische crisis vervelend en is het slecht dat de rijken uit de financiële sector het meeste geld gewoon in hun eigen zak steken. Daar hebben ze een punt. Maar wat nog veel erger is, is toch wel dat stinkende crusten en hippies überhaupt de tijd hebben om maanden in een tentje ergens in de stad kunnen bivakkeren. Dat je dat in het financiële hart van de wereld doet kan ik nog enigszins begrijpen, maar Occupy Tilburg! Come on, get a life!

Ja inderdaad, zelfs in mijn stad Tilburg is er een Occupy beweging ontstaan. Een miezerige tien vierkante meter voor het gemeentehuis volgepropt met tentjes en kanslozen. Denken ze nu echt dat de gemeente van Tilburg wel even een beslissing zal nemen die de (financiële) wereld zal veranderen. Dat zijn gewoon uitgezette krakers die anders toch geen onderdak hebben, die dan maar hun tentje daar op zetten. Weg ermee zeg ik. Met protestborden waarop staat “Toeter voor de Liefde” zal er echt geen enkele bankdirecteur bang worden.

Het kromme is dat in die tentenkampen een soort micro-maatschappij ontstaat met dezelfde problemen als in de grote wereld. Er zijn profiteurs, die alleen voor onderdak en gratis eten en drinken komen. Er ontstaan leiders en regels waaraan men zich moet houden en zelfs een soort van politiemacht die ervoor zorgt dat iedereen daar ’s nachts veilig is.

Ik heb het er helemaal mee gehad. Weg met die tentenkampen. Ga naar huis en bedenk eerst eens goed wat je daadwerkelijke standpunten en doelen zijn, stelletje niksnutten! Ga gewoon werken dan zal de economie ook wel weer aantrekken, of nie!

Advertentie

6 Reacties naar “Ga werken, stelletje kanslozen!”

 1. Ze staan er ook echt al een tijdje! Onvoorstelbaar.
  Je kon deze week ook hun tentenkamp/onderdak/trashpark ook bezoeken!

 2. Als ik als gegoede burger een tentje zou opslaan mag ik na betaling van een proces verbaal vertrekken wegens het overtreden van de campingwet 🙂
  Maar zoals je zegt : er is veel mis in de wereld maar lieden met teveel tijd , grote mond en geen perspectieven , daar hebben we genoeg van . Opbouwend werk is ok , maar een beetje rondlummelen , dat kan ik me als werkende niet permitteren . Ik geloof niet in Occupy . Het trieste is in NY dat een aantal winkels aldaar failliet zijn vanwege de blokkade die al maandenlang duurt . Dus wat bereiken deze mensen ermee ? Kwaad bloed bij diegene die wel wat van hun leven willen en kunnen maken . Zaten enkele jaren geleden in bomen bij de vliegbasis hier bij Schinveld , en enkele jaren verder kraakten ze onbenutte pandjes in Amsterdam …….
  Typisch weer van die mensen die niets te verliezen hebben en zich alles denken te kunnen permitteren . Nu maar hopen dat het kwik tot -10 zakt , dan zijn we daar ook weer vanaf .

  • hebben ze toch goed bekeken dan
   ben het er zeker mee eens dat de hele occupy beweging vrij vaag is
   en dat kamperen voor get stadhuis weinig nut heeft
   maar ze zitten daar toch maar mooi vakantie te vieren XD

 3. Helemaal eens met jou

 4. Joost Says:

  Helemaal eens inderdaad.

  Ik word altijd al kriebelig van mensen die te veel tijd hebben, en dit is toch echt het summum. Al moet ik zeggen dat ‘Occupy Tilburg’ toch wel schattig is hoor.. overdag de doorgewinterde activist, ’s avonds weer bij paps en mams achter de aardappelen..

 5. […] werken, stelletje kanslozen!’ Anoniem, Of nie, 24 november […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: