Toespraak koningin Beatrix gelekt!

Via een betrouwbare bron, heb ik beslag weten te leggen op de komende toespraak van de koningin:

“Landgenoten,

Juist in deze sombere tijden waarin ik tegenslag na tegenslag heb moeten verwerken, moet er iets van mijn hart. Ons land, wat ik met veel liefde heb geregeerd, is altijd een blok geweest aan mijn koninklijke been. Ik heb ondanks dat toch gepoogd om het met alle kracht en liefde te regeren. Helaas moet ik bekennen, dat ook dat met veel tegenslagen gepaard is gegaan en mij tot het uiterste heeft doen besluiten.

Toen mij dierbare moeder, god hebben haar ziel, mij op 30 april 1980 het stokje overdroeg, heeft ze me de grote taak met pijn in haar hart aan mij toe vertrouwd. Ze wist, net als ikzelf, dat deze taak niet voor mij was weggelegd en het waarschijnlijk een te grote last voor me zou zijn. Tot aan haar dood heeft ze me ook steeds duidelijk gemaakt, dat ze verschrikkelijk trots op me was en het niet voor mogelijk had gehouden dat ik de grote verantwoordelijkheid van het regeren van een land in me zou hebben. Om eerlijk te zeggen, wist ik dat ik dat ook niet zou kunnen.

Vandaar ook deze schuldbekentenis. Ik moet eens en voor altijd mijn naam zuiveren, zeker tegenover het volk wat mij zo dierbaar is. Vanaf het moment dat ik jullie koningin ben, heb ik mij schuldig gemaakt aan het gebruik van prestatiebevorderende middelen om dit mooie land zoveel mogelijk in goede banen te kunnen leiden. Maandelijks heb ik ook deelgenomen aan blauw bloedtransfusies, aangezien ik zelf niet in het bezit was van bloed dat blauw genoeg was. Het spijt me zeer en ik hoop dat jullie mij willen vergeven. Dat ik ooit nog de kans krijg om op eigen kracht een land mag regeren op topniveau.

Mijn familie en ik leven van harte mee met de slachtoffers en het volk, die door deze getuigenis geraakt zijn, of nie.”

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: